Dobre wybory żywieniowe to inwestycja w zdrowie,
które trwa przez całe życie!
które trwa przez całe życie!
Jestem dietetykiem klinicznym na co dzień pracuje w szpitalu na oddziałach chirurgii ogólnej, onkologicznej i urologii.
Moja codzienna praktyka obejmuje wsparcie pacjentów w najbardziej wymagających momentach ich życia – przed i po operacjach, a także w leczeniu przewlekłych schorzeń
W swojej pracy kieruję się wiedzą opartą na dowodach naukowych (EBM) oraz indywidualnym podejściem do każdego pacjenta.
Prehabilitacja – przygotowanie pacjentów do zabiegów chirurgicznych i wsparcie w okresie okołooperacyjnym.
Leczenie otyłości: Kompleksowa opieka dietetyczna obejmująca wszystkie etapy terapii – od leczenia zachowawczego i farmakologicznego, przez specjalistyczne przygotowanie do operacji bariatrycznej oraz długoterminowe wsparcie w okresie pooperacyjnym.
Pacjenci po zabiegach chirurgicznych: wsparcie dietetyczne dla osób po gastrektomii (resekcji żołądka),
operacjach resekcyjnych jelit oraz pacjentów ze stomią.
Choroby zapalne jelit: choroba Leśniowskiego-Crohna, wrzodziejące zapalenie jelita grubego.
Zaburzenia czynnościowe przewodu pokarmowego: IBS, SIBO, refluks.
Niedożywienie – diagnostyka i wsparcie żywieniowe u pacjentów w stanach niedożywienia.
Pomagam także w leczeniu: kamicy nerkowej, insulinooporności, cukrzycy typu II, anemii.
Nie specjalizuję się w dietetyce sportowej, pediatrycznej oraz w opiece nad kobietami w ciąży.